Ramsvik

Vår näst sista anhalt för denna semester blev Ramsvik, i krokarna av Hunnebostrand. Här tog vi in på en camping och det var bestämt att vi skulle stanna i två dygn. Det var också här vi mötte upp Per-Erik och Ann-Louise. Ann-Louise som är precis lika nördig som mig vad gäller fotografering var lika inställd på att fota loss i 180 som jag var. Vi tog cyklarna ut mot klipporna och likt bergsgetterna skuttade vi runt bland klippor och hällar för att jaga våra fotomotiv. Det blev två vackra kvällar, den ena med knappt några moln alls på himlen, den andra med lite fina strimmor på skyn.

Innan vi sen åkte hem till Tyresö mellanlandade vi i Mariestad. Här plockade jag dock inte fram kameran. Nöjd med de dagar som jag fått på västkusten kände jag att det var skönt att strunta i komposition och slutartider och istället ägna mig åt att vara lite social. Sammanfattningsvis kan man säga att vår semester slutade som den börjat - med sol och högsommartemperaturer. Jag kan också konstatera att inte en droppe regn har fallit på hela den här tiden vi varit ute med husbilen.
Vädergudarna log mot oss den här gången också...

2 Kommentarer

Smögen

Är man på västkusten är ett besök i Smögen ett måste! Och trots att vi varit här ett antal gånger förr är detta lilla samhälle med sin vackra vyer något vi inte vill missa. Var man sugen på shopping så var vi en dag för tidigt, det mesta skulle öppna imorgon. Men fiskaffären var öppen, och det var himla mysigt att gå på smögenbryggan utan att behöva trängas med 100 andra. Så nä... vi saknade inte shoppingmöjligheterna särskilt nämnvärt. På kvällen gav jag mig av på min nya fina cykel och utforskade Smögen mer ingående än någonsin förr. Jag hamnade tillslut ute på klipporna vid Smögens Havsbad, och det blev en himla fin kväll med en fantastisk solnedgång. Kameran fick jobba på, och för en gångs skull blev jag också nöjd med resultatet.

0 Kommentarer

Orust

Så har också jag kommit till den här dagen när man på nåt sätt trillar över på andra sidan om sträcket. Och jag måste ju säga att fylla 50 var verkligen inte annorlunda än någon annan födelsedag. Det är bara en siffra, och speglar på inget sätt hur gammal man är i sinnet. Visst har håret blivit gråare, och visst säger kroppen ifrån när man kravlar runt på marken, men det finns värre saker.

Födelsedagen firades på Orust vid hamnen Henån, där båtägare samsades om platsen med oss husbilsägare. Jag är inte mycket för uppvaktning och har heller inget behov av att få presenter, men min kära make Stefan överraskade mig rejält när han plockade ner en splitterny cykel från cykelstället. Det fina med denna cykel var att den gick på el. Ju mer jag funderade på det desto mer förstod jag vilken praktisk tingest detta var, och när jag hoppade upp på den och jonnade iväg var jag lyrisk. Tack Stefan!!

Inte många bilder från Orust, jag hade några på min mobil, men denna gick sönder och lämnades in för lagning innan jag hunnit föra över bilderna till datorn.

0 Kommentarer

Tjörn

Vi hade förflyttat oss till Skärmhamn på Tjörn där vi låg över natten. Vi var ganska långt från havet men hade ett berg intill oss som vi klättrade upp på, den utsikten gick minsann inte av för hackor. Jag hittade dessutom ett fruktträd i blom som jag dök in i med kameran i högsta hugg. Solen sken från en klarblå himmel och det var riktigt varmt och skönt.

0 Kommentarer

Hönö

Nästa anhalt var Hönö. Detta vackra lilla samhälle med sin fina ställplats vid Klåva hamn bjöd på härligt väder och maffiga vyer. Tyvärr kunde vi inte se solen gå ner i havet, men Hönös fyr i vackert kvällsljus kunde jag föreviga. Och så kunde man se Vinga Fyr i horisonten, bara en sån sak.

0 Kommentarer