Hemåt vi far

Det var dags att börja tänka på refrängen. Men ännu återstod ett par dagar och att jäkta hem är aldrig kul. Vi tänkte vi skulle stanna i Oskarshamn, men vi tilltalades inte av den ställplatsen. Istället fortsatte vi mot Figeholm, vilket var ett helt rätt beslut. Underbar miljö... mer behövs inte sägas.

Sen blev det också en natt i Valdermarsvik innan vi tillslut rullade in på tomten i Tyresö igen.

Efter regn...

...kommer sol... Och vi åkte vidare till Borgholm. Också där stod vi på en fin ställplats. På vår kvällspromenad med vovvarna fick vi se en liten mink springa i stenröset. Eller rättare sagt, Stefan var den som var vaken nog att se den lilla filuren. Det var en mycket intressant naturupplevelse, att se hur den jagade efter föda och se hur länge den faktiskt kunde vara under vatten. Och söt var den ju också...

Kårehamn

Efter ett par fina dagar i Byxelkrok vände vi söderut igen. Vi hade Borgholm i sikte, men bestämde oss för att stanna i Kårehamn ett dygn. Tyvärr var vädret inte så sommarlikt längre, det blåste och regnade på tvären. Men vi hade det mysigt i vår bil, det har ju sin charm det också... :-)

Byxelkrok

Nu bar det av mot Öland. Vädret var härligt sommarfint och vi bestämde oss för att åka upp till Byxelkrok. Men ingen av de två ställplatserna som fanns där tilltalades oss, vi tog in på campingen istället. Vi beslöt oss också för att bli kvar ett par dygn för att njuta av sommaren och den vackra utsikten.

Vi gick ner till hamnen och köpte oss lite gott från fiskrökeriet, sen satte vi oss i solen och åt och drack och hade det allmänt mysigt. Tjejerna var förstås med.

Timmernabben

Vi fortsatte dagen efter till Timmernabbens ställplats. Också det var ett mycket fint alternativ till en campingplats. Mysiga promenadstråk, vacker vy och härlig omgivning.

Den som spar han har...

Inte ens en hel vecka var vi hemma innan vi bestämde oss för att ta ytterligare en semestervecka och se lite av Sverige denna gång.

I takt med att husbilsåkandet har ökat i Sverige så har det också öppnats upp fler ställplatser, ofta är dessa belägna intill gästhamnar. Ställplatsen erbjuder kanske inte samma komfort som campingplatsen, man står på grus eller asfalt istället för på fin gräsmatta, "tomten" är liten, och man har inte samma köksmöjligheter. Däremot får vi husbilsåkare utnyttja gäshamnens toa och dusch och tillgång till el brukar också finnas. En stor fördel med att stå på en ställplats är att den ofta är mer centrumnära och dessutom är dygnsavgiften billigare.

Stefan och jag har haft för vana att välja campingen i första hand, vi gillar ju gräs under fötterna och tycker helt enkelt om atmosfären på en camping. Detta till trots bestämde vi oss för att försöka hålla oss till ställplatser när vi nu stack ut på en Sverigevecka.

Första anhalten blev Söderköping, en nyöppnad ställplats intill Göta Kanal. Den erbjöd ingen el, men dusch och toalett fanns.

Åter på svensk mark...

När vi vaknade var vi alltså hemma i Sverige igen. Skåne - vackra Skåne. Vi bestämde oss för att ligga kvar i Lomma innan vi började vår färd norrut. Det regnade hela dagen och var småkyligt, men så på kvällen lättade regnet och solen kunde bryta sig igenom det tjocka molntäcket. Det var bara att plocka fram kameran och njuta av en oerhört vacker kväll.

Allt har ett slut...

... så även semestern... Efter att ha spenderat natten i Lomma åkte vi upp till Östervåla för att hälsa på Mats och Anneli och samtidigt passa på att se Brolle och Charlotte som ju som bekant var på Rockturné tillsammans. Detta har jag redan bloggat om och därmed sätter jag punkt för bloggandet om årets långtripp med husbilen.

Travemünde

Vi skulle ta båten från Travemünde hem till Sverige igen, och valde att ställa oss på Travemündes Ställplats nere vid hamnen. Den lilla ort var förtjusande med alla sina små restauranger, båtar och shoppingmöjligheter. Visserligen var det mycket fisk som serverades, men en och en annan krog serverade också Schnitzel av Wiener art, ett naturligt val för min del som ju inte är så förtjust i fisk. Stefan njöt dock att utbudet.

Resan hem till Sverige gick bra... Våra vovvsar tyckte dock att det var konstigt att inte ha någon gräsmatta att göra ifrån sig på. Wilma var inte så knusslig, det gick att kissa på däck alldeles uppenbart, men Nellie och Maja... nä... Färjan hade faktiskt en hundtoalett med grus och en trädstam, men också det var i det hemligaste laget enl ovannämnda tjejer. 

Något som var trevligt var att vovvarna var välkomna på hela färjan förutom i restaurangerna och affärerna. Vi satte oss utanför baren med våra vovvar och tog en öl innan vi tillslut gick till hytten för att knoppa.

Rendsburg

Jaha ja, nu var det åter dags att spana in båtar... :-) Vi åkte till Rendsburg, också det utmed Kielkanalen, där det enligt uppgift skulle finnas en svävande bilfärja. Men tyvärr tyvärr var den tagen ur bruk eftersom den tidigare i år hade krockats med, en båt hade fastnat i färjan och orsakat så stora skador att den blev obrukbar. Man planerar att sätta den i trafik igen, men först om ett par år.

Men som vi stod där kom där ett stort fartyg som av okänd anledning bogserades genom kanalen, Stefan fick se båtar igen...