Den som spar han har...

Inte ens en hel vecka var vi hemma innan vi bestämde oss för att ta ytterligare en semestervecka och se lite av Sverige denna gång.

I takt med att husbilsåkandet har ökat i Sverige så har det också öppnats upp fler ställplatser, ofta är dessa belägna intill gästhamnar. Ställplatsen erbjuder kanske inte samma komfort som campingplatsen, man står på grus eller asfalt istället för på fin gräsmatta, "tomten" är liten, och man har inte samma köksmöjligheter. Däremot får vi husbilsåkare utnyttja gäshamnens toa och dusch och tillgång till el brukar också finnas. En stor fördel med att stå på en ställplats är att den ofta är mer centrumnära och dessutom är dygnsavgiften billigare.

Stefan och jag har haft för vana att välja campingen i första hand, vi gillar ju gräs under fötterna och tycker helt enkelt om atmosfären på en camping. Detta till trots bestämde vi oss för att försöka hålla oss till ställplatser när vi nu stack ut på en Sverigevecka.

Första anhalten blev Söderköping, en nyöppnad ställplats intill Göta Kanal. Den erbjöd ingen el, men dusch och toalett fanns.