Trosa - kära Trosa

När vi inte vet vart vi vill åka med husbilen styr vi alltid mot Trosa. Denna idyll några mil söder om Stockholm besöker vi minst ett par gånger varje husbilssäsong. Ställplatsen är riktigt mysig, promenadstråken är många, och vill man finns där gott om fina matställen. Åsså bjuder staden på unika fotomöjligheter. Den här gången valde jag att kliva upp på morgonen, det finns just inget bättre ljus än gryningsljuset...

Makro

Tänk va vackert ett grässtrå med sin daggdroppe kan vara!

Den ljuva ljungen

Så här års dyker jag gärna in i ljungen för att försöka föreviga denna ganska svårfotade blomma. För att lyckas någorlunda hade jag inget annat val än att lägga mig platt på marken. När man ligger där tycker man att man känner skogens alla myror kilandes innanför kläderna, man börjar också fundera på om hundägaren har varit duktig att plocka upp efter sin hund... Men... vad gör man inte för att fånga den perfekta bilden?

Lyckades jag? Nä, min bästa bild har jag ännu inte tagit... :-)

Nävekvarn

Jag är särskilt förtjust i bilder med lång exponering. Dessa är egentligen inte svåra att ta, men det är lite tålamodsprövande att ägna sig åt detta. Ibland kan en exponering ta 5 minuter innan det är klart, vilket är rätt lång tid att stå och vänta på en enda bild. Fördelen är att man inte trycker hej vilt på avtryckarknappen, utan istället verkligen tänker igenom sin komposition. Följaktligen har man heller inte tonvis med bilder att gå igenom efter en sådan fotosession. Åsså blir det snyggt, åtminstone tycker jag det.

I helgen som var var vi i Nävekvarn, det ligger alldeles vid inloppet av Bråviken. En fin liten ort med många fina fotomöjligheter.