Schleswig

Nu hade Stefan fått titta på båtar, nu var det min tur att få titta i affärer. Vi åkte upp en bit igen till en liten ort, Schleswig. Vi hittade oss en mycket fin ställplats invid gästhamnen med gångavstånd till shoppinggatan samt ett gäng smårestauranger. Tyskarna är verkligen duktiga på det här med ställplatser, det är ofta en fröjd att besöka dem. Solen sken, det var varmt och skönt. Efter att ha sprungit ut och in i affärer en stund med en tålmodig make väntande på utsidan var det dags att fylla på kistan och stilla törsten. Vi gick in på en liten Biergarten och kunde konstatera att livet minsann var värt att leva. :-)

Kiel

Stefan ville väldigt gärna se någon av slussarna i Kielkanalen, alltså tuffade vi ner till Kiel och hittade oss en ställplats alldeles intill slussen. Själv är jag inte så intresserad av båtar, men jag hittade mig en ung trut som var orädd och som jag därmed kunde fota ohämmat... Nåja, nån bild på nån gigantisk båt fick det också bli såklart.

Deutschland Deutschland über alles

Trots att jag som barn spenderat många sommarlov hos mormor i södra Tyskland kan jag inte påstå att jag sett mycket av landet. Nu var det helt enkelt dags att ändra på den saken. Det var inte så mycket kvar av semestern, men en knapp vecka hade vi på oss att se lite av landet i alla fall.

Flensburg blev första anhalten. Vi började med att shoppa loss vid gränshandeln innan vi letade oss till en camping i närheten. Solen sken och temperaturen letade sig upp till 23 grader.

Sista natten...

På något sätt började vi nu bli mätta på Danmark. Missförstå mig rätt, Danmark var mycket trevligt på alla sätt, men det kändes ändå som att landskapet inte bjöd på några överraskningar längre. Och lite längre söderut väntade Tyskland på att bli utforskat. Vi stannade i Hanstholm, och det kom att bli sista natten i Danmark. Vackert också här...